Om min konst

Eva Lundberg
Konst, illustration & grafisk formgivning


Utifrån en tanke låter jag känsla och ingivelse styra över komposition, färg och form. En överraskande lek, som jag har förmånen att få ägna mig åt på heltid. Underbart!

Att få göra målningar i akvarell och akryl eller skapa collage, abstrakt eller digital konst, är ett kärt nöje som gått hand i hand med verksamheten i mitt företag under 15 års tid. Där erbjöd jag illustration, fotografering, bildredigering, grafisk formgivning och webbdesign. 

När det gäller mitt konstnärliga utövande är jag autodidakt, förutom följande högskolekurser: Ämnesstudier i bild för lärare åk 1-7, Fotografi, Bildspråk och Visuell kommunikation. 

Jag är född i Västerås 1967 och har tyckt om att skapa och måla så länge jag kan minnas. Det har alltid funnits som ett alternativt uttryckssätt för mig.
Ofta har mina målningar speglat mina faser i livet – introverta motiv med skarpa och exakta former i tonåren, milda rogivande landskap under åren som småbarnsförälder, för att övergå till allt mer färgstarka och fantasifulla motiv med åren, varvat med motiv av mer experimentell karaktär.

Ett lustfyllt experimenterande har infunnit sig med tiden i min konst. Olika material och tekniker prövas genom ett valt tema eller genomgående form som ramverk. Just nu målar jag mycket i akvarell och akryl i klara färger. Och så arbetar jag med olika sorters collage, både fysiska, digitala och en kombination av bägge.

I december 2010 hade jag min allra första utställning på galleri, med varierade motiv i olika tekniker från de senaste åren. En fantastiskt positiv upplevelse, med intressanta möten. Det blev ett rejält avstamp att utveckla min konst!

Några glada tillrop från besökare den gången:
"Dina tavlor är underbara, så sköna och härliga i komposition och färger."
"Riktiga 'feel-good' tavlor!"
"Det var godis för ögat!"
"...blir glad av dom!"

Eva Lundberg


UtställningarSeparatutställningar

Lilla Torget, CuLTUREN, Västerås, 21 aug - 12 sep 2017
Praktikertjänst Röntgen, Västerås, december 2016
Brännhyttan, Skultuna, juli 2012
"Hjärtligt", Hamn Café Hjärtat i Arboga, sommaren 2012
Culturen, Västerås, februari 2012
Affair, Västerås, november 2011
Brännhyttan, Skultuna, augusti 2011
Affärs- & idéhuset, Västerås, december 2010

Samlingsutställningar

Kolbäckådalens Konst & Kulturrunda, Kulturskapet hos Galleri 2:An, 2013
Kulturskapet "Once Again", VLTs entré januari 2013
Julsalongen, Västerås, december 2011
Tillberga Församlingsgård, Västerås, juni 2011


Mer från mig:

 

Min portfolio hos Illustratörcentrum