10 november 2014

Inspiration

Vad inspirerar dig till kreativt eller konstnärligt skapande? En spännande fråga, men inte så lätt att svara på. Själv samlar jag gärna material, filmklipp, bilder, artiklar. När högen är tillräckligt stor, när tiden är inne eller när pausen är över - då drar kreativiteten igång!

I det här fallet har jag samlat pappersmaterial av olika slag. Parfymaskar, silkepapper, presentpapper, artiklar, kartong och annat. En idé om ett collage börjar ta form. Jag tänker använda en dukpannå som grund och försöka bygga något med struktur och variaton. Ska bli hur kul som helst...
Ja så ser ofta höstarna ut för mig. Man fixar och grejar i september. Full fart ramåt efter sommaren. Sen kommer oktober och mörkret. Jag orkar i stället ingenting. Sen lugna november, när jag accepterar mörkret och stillheten. Och då kommer också kreativiteten...
Det var Fars dag igår. Inga av våra barn var hemma i Sverige, men min mans och min egen pappa fanns att fira med god fika tillsammans under flera timmar. Och så hann vi prata massor om allt möjligt!
Min pappa nämnde att han sett en bra men mycket sorglig film om en konstnär, Séraphine Louis eller Séraphine de Senlis som hon kallades. Jag blev genast nyfiken och började leta information. Såg bilder på Google och filmer på YouTube, bl.a. denna med närbilder av hennes målningar. Och visst fascineras man av hennes konst och liv. Vilken inspiration! Läste någonstans att hon finns representerad på Nice museum för naivistisk konst. Kanske värt en omväg och ett besök?

Inspiration finns nog överallt - när man själv är redo och mottaglig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar